Shropshire. Red Leicester, Nottinghamshire (Anglaterra)

El Red Leicester es un formatge blau anglès, elaborat amb llet de vaca. Va ser elaborat per primera vegada als anys 70 en una granja de Castle Stuart a Inverness (Escòcia) per Andy Williamson, un formatger expert en la preparació de Stilton a Nottinghamshire. El formatge va ser conegut inicialmente com Inverness-shire Blue o Blue Stuart, però finalment va ser comercialitzat com Shropshire Blue, nom elegit per augmentar la seva popularitat, i no té cap relació amb el comtat de Shropshire.

Després del tancament de la granja Castle Stuart l’any 1980, el formatge va tornar a nèixer per Elliot Hulme i Harry Hanlin de Cheshire, però de nou la seva elaboració es va parar ben aviat.

Actualment és elaborat per Long Clawson (Leicestershire) i les granges Cropwell Bishop i Colston Bassett a Nottinghamshire.

Tambié s’elaborat en el comtat de Shropshire en dues petites granges artesanals, Ludlow Food Centre i Mr Moyden’s Handmade Cheese, de Newport.

El Shropshire es un formatge blau fet de llet de vaca pasteuritzada, de qüallat vegetal. El seu color taronja be donat per la addició de achiote, és un pigment natural, de coloració vermellosa-groguenca, utilitzat a l’industria alimentària i cosmètica..El formatge és descrit com un encreuament entre Stilton y Cheshire . El fong Penicillium roqueforti produeix les vetes.

El formatge és de pasta semi-duraté un color marró ataronjat fosc i d’escorteça natural. La pasta es de color taronja brillant amb vetes de color azul viu donades per el fong Penicillium Roqueforti. Textura és ferma i cremosa. De sabor més fort que el Stilton, però més untuós. Intensa acidesa a vi, agri, amb notes de cítrics, encara que  el regust final és dolç. 3 mesos de maduració.

Us recomano aquest vi amb un vi, com per exemple el Vi Ranci Sereno* del Celler la Vinyeta a sol i serena. Un vi generós sec, una reinterpretació dels vins rancis elaborats a les masies empordaneses. Ideal per a aperitius.

De color ambar i amb reflexos daurats. Té aromes que recordena fusta de roure, notes ametlles torrades, fruita sobremadurada i pastiesseria. Té una entradasuauque sorpèn pel contrast que te al nas. Un vi molt equilibrat i d’acidesa equilibrada que es nota a la punta de la llengua i es va distribuint uniformement per la llengua.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.