RivesAltes 1979 Dom Brial. Grand Réserve

UNA HISTÒRIA RICA

Al Sopar de l’inauguració de les Granaches du Monde vaig descobrir Dom Brial un vi dolc de RivesAltes on es presentaven diferents anyades i el pitjor de tot es que no us puc dir quin estava més bó perquè els dos que vaig tenir e lgust de tastar, 1969 i 1979 estaven espectaculars. Com diu una bon amic : Encara ploro.

Dom Brial, va ser creat l’any 1923 a Bàixas com una resposta a l’enorme crisi vitivinicola que França venia de travessar per un grup de vignerons amb una idea comuna :
« Junts, serem més forts »
És en aquesta ment de solidaritat neix aquest celler. Molt ràpidament, el cercle s’amplia, la solidaritat ha fet fructificar els esforços de cadascun i la notorietat  s’estèn fora de límits del Roussillon.
Aquest col·lectiu de vignerons  bé retingut el deure de solidaritat entre els homes escollint l’any 1985, com marca de reconeixement dels seus millors vins.

DOM BRIAL, pare Dominicà nascut en Roussillon, va llegar una renda perpètua als municipis de Baixas i de Pia perquè mantinguessin cadascuna una escola pels nens més pobres.
Els vignerons de Baixas, vaixell insignia de la viticulture catalana han sabut fer prosperar i sostenirla vinya i l’eina de producció. Han sabut atreure  3 cooperatives veïnes que han compartit la seva visió i la seva estratègia d’empresa.
Avui, representem 247 vignerons que conreen amb passió 2100 hectàrees.
Un equip dinàmic i implicada de 37 assalariats asseguren la gestió rigorosa i el desenvolupament econòmic del llegat.

1999, 1989,1986, 1983, 1979, 1969, 1959.

Grand Réserve.

Sòls de terrasses quaternàries d’argila, pedra calcària. Pendent Sud del massís de Corbières.

Després d’haver passat diverses dècades en raig , aquestes reserves es van retirar al gener de 2009. Els fruits d’un saber fer intergeneracional, es proposa en quantitat molt limitada.  

Macabeu,Garnatxa blanca i  Garnatxa grisa.   Envelliment: Ramaderia en raig entre 10 i 50 anys en un entorn natural oxidatiu.   Degustació: Vi voluptuós i summament dolç amb notes de fruits secs i ranci. Notes de taronja, mandarina i confitures, cafè, tabac. Excel.lent.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.