Joan Ayra | Peaky Blinder (Black Spiced Rum)
16519
post-template-default,single,single-post,postid-16519,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Peaky Blinder (Black Spiced Rum)

Peaky Blinder (Black Spiced Rum)

Tot acabant de dinar amb una amics , hem decidit de fer-nos un homenatge i he tastat aquest magnific Rom .

Es veu que els “Peaky Blinders” van ser una banda criminal de Birmingham (Anglaterra) de finals del segle XIX i, en menor mesura, inicis del segle XX, durant l’era victoriana. Va ser una de les moltes colles juvenils urbanes en aquella època.

El nom provenia de la pràctica de cosir fulles de navalla a la vora de les seves gorres angleses, les quals utilitzaven com a armes. Encara que  «peakys» era un sobrenom comú per a les populars gorres angleses amb visera. Les colles eren conegudes per tenir un estil de roba distintiu, portant gorres angleses, corbates, pantalons acampanats i jaquetes, on la línia de botons de llautó en la part frontal inferior donava una especial distinció. La seva vestimenta era similar a la d’altres colles de Manchester, força nombroses durant l’època, a diferència de les colles procedents.

Aquesta colla “ Peaky Blinders”  va néixer en referència a una sola colla, però que més tard va esdevenir genèric. Una colla anterior coneguda com els Cheapside Sloggers havia sorgit en la dècada de 1870, i el terme “sloggers” (lluitadors), s’havia ja convertit en l’epònim de banda de carrer quan els Peaky Blinders van emergir a finals de segle al carrer Adderley, a les àrees de Bordesley i Small Heath, barris baixos i extremadament pobres de Birmingham.

Els membres més prominents de la colla van ser David Taylor, Earnest Haynes, Harry Fowles, Stephen McNickle i Thomas Gilbert. Fowles, conegut com “Baby face”, va ser arrestat als 19 anys per robar una bicicleta l’octubre de 1904, i McNickle i Haynes també van ser arrestats al mateix temps per robar una bicicleta i per violació de domicili respectivament. Cadascun va ser arrestat durant un mes pels seus delictes. Volien aparentar ser homes grans però no eren més que uns joves amb la boca bruta que aguaiten als carrers esperant fer alguna gamberrada.

Carai…. després de saber tot això, m’he sentit un petit Gangster.

Es tracta d’un Rom de gust negre que s’ha barrejat amb diverses espècies per ajudar accentuar el perfil del Rom. Notes de vainilla, clau ,pell de taronja ,canyella molta i un toc de nou moscada. L’Estima és dolça i té un pas per boca suau i elegant, gairebé de caramel.

 

Etiquetes:
No hi ha comentaris

Escriu un comentari