l’Absenta

Aquesta vegada no parlarem d’un vi, sinó d’un destil.lat, l’Absenta.

També coneguda com a Ajenjo o Donzell i sobrenomenada com “Diable Verd”, és una beguda alcohòlica de lleuger gust anisat, amb un fons amarg de tints complexos a causa de la contribució de les herbes que conté, principalment Artemísia Absinthium. Quan se li afegeix aigua freda i sucre, la beguda es converteix en l’essència lletosa “Louche”. Va començar sent un elixir a Suïssa, però va anar a França on es va fer popular a causa de l’associació entre els artistes i escriptors que prenien aquesta beguda en el París de finals del s. XIX en èpoques de la “La Bohème i de la Belle Époque”, en moments d’inspiració. Fins que es va prohibir la seva producció l’any 1915 per desconeixement i descontrol de l’alcoholisme a Europa.

Segons el mite, diuen que Van Gogh, ebri d’absenta, es va tallar el lòbul de l’orella.

La maceració de la Artemisia Absinthium sense destil·lació produeix una beguda en extrem amarga, a causa de la presència d’un compost poc soluble en aigua denominat “absintina”. Les receptes més autèntiques denominen a la destil·lació després de la primera maceració i abans de la maceració del color. La destil·lació de l’absenta en les flors del fonoll i l’anís produeix una dissolució alcohòlica incolora que abandona l’alambí amb una concentració prop del 82% d’alcohol. Es pot veure que els colors típics d’aquesta beguda denominats poèticament la “Bleue” o ” Blanche”, o el molt famós verd, procedeixen de colorants afegits a la beguda, que poden provenir de la clorofil·la de la mateixa artemísia afegida al líquid resultant de la destil·lació.
Després d’aquest procés es redueix amb aigua per a obtenir la concentració desitjada d’alcohol. Depenent del temps d’exposició a la llum la clorofil·la pot variar de color des del verd maragda passant per un groc verdós fins a marró. Aquesta és l’explicació que les absentes venudes com “Vintage” mostren colors ambarins com a resultat d’aquest procés d’envelliment i reacció a la llum.

La Absenta,  también conocida como Ajenjo o Donzell, apodada como “Diablo Verde”, es una bebida alcohólica de ligero sabor anisado, con un fondo amargo de tintes complejos debido a la contribución de las hierbas que contiene, principalmente Artemisia Absinthium. Cuando se le añade agua fría y azúcar, la bebida se convierte en la esencia lechosa”louche”. Comenzó siendo un elixir en Suiza, pero fue en Francia donde se hizo popular debido a la asociación entre los artistas y escritores que tomaban esta bebida en  el París de finales del s.XIX en épocas de la “La Bohème i de La Belle Époque” en momentos de inspiración hasta que se prohibió su producción en el año 1915 por desconocimiento i descontrol del alcoholismo en Europa.
Según el mito,Van Gogh, ebrio de absenta , se cortó el lóbulo de la oreja.
La maceración de la Artemisia Absinthium sin destilación produce una bebida en extremo amarga, debido a la presencia de un compuesto poco soluble en agua denominado “absintina”. Las recetas más auténticas denominan a la destilación después de la primera maceración y antes de la maceración del color. La destilación de la absenta en las flores del hinojo y el anís produce una disolución alcohólica incolora que abandona el alambique con una concentración cerca  del 82% de alcohol.. Se puede ver que los colores típicos de esta bebida denominados poéticamente “la Bleue o la Blanche”, o el muy famoso verde , proceden de colorantes añadidos a la bebida , que pueden provenir de la clorofila de la propia artemisia añadida al liquido resultante de la destilación.
Tras este proceso se reduce con agua para obtener la concentración deseada de alcohol. Dependiendo del tiempo de exposición a la luz la clorofila puede variar de color desde el verde esmeralda pasando por un amarillo verdoso hasta marrón. Ésta es la explicación de que las absentas vendidas como Vintage muestren colores ambarinos como resultado de este proceso de envejecimiento y reacción a la luz.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.