La Flamenca de Mario Rovira Viticultor. (DO Alella).

En Mario Rovira és un jove viticultor que te tres projectes en tres regions molt diferents; al Bierzo, Jerez i ara mateix un de molt interessant Alella, elaborant vi al Celler Alella Vinícola amb raïm de la vinya que ell mateix i la seva parella gestionen a Can Ballús, a Tiana

Ja fa gairebé una década que en Mario Rovira va aterrar al Bierzo en busca d’un lloc on desenvolupar el seu  propi projecte després de formar-se a Francia (Burdeos y Sancerre), California i Nueva Zelanda. Una troballa de varietats autòctones, zones de montanya, sòls qualitatius i vinya vella. El seu somni el va trobar en aquesta  comarca, a la zona de San Lorenzo, al abrigo de los montes Aquilianos, d’aquí el seu vi Akilia.

No es l’única regió on va posar els ulls, també ha elaborat a Cadis on l’any 2014 arrenca un projecte a San Lúcar de Barrameda buscant en aquell moment una criança biològica per vins de Palomino amb “velo de flor” i sense “fortificar”. Així surgeix una trilogia formant el Tosca Cerrada bajo velo sense bóta -amb inoxidable-, el Tosca Cerrada bajo velo amb bota i  el Tosca de Lentejuela, una de les vuit botes que elabora i del que surten 350 ampolles.

La Flamenca 2018 és un cupatge de Pansa Blanca (70 %) i Macabeo (30 %) veremades en lrs primeras etapes de maduració per conservar l’acidesa i arribar a elaborar uns vins més austers. El raïm fermenta en dipòsit d’acer inoxidable, i el vi té una criança de 5 mesos; el 20 % envelleix en bótes de manzanilla de 500 litres, i el 80 % restante envelleix en ous de ceràmica i dipòsits d’acer inoxidable.

El vi té un color groc palla, on predominen les aromes de la fruita blanca amb lleugeres notes de camamilla. En boca és fresc, mineral i salí per l’orientació de la vinya encarada cap al mar. Té una certa amargor que el fa interessant  i un lleuger final cítric.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.