Forlong. Amigo Imaginario 2017. Cadis (sense DO).

Forlong un projecte portat a dos enamorats del vi, que després d’haver-se format amb diferents titulacions de vitivinicultura i d’haver treballat en cellers de renom, decideixen donar vida a Forlong, un petit celler dedicat a la producció de vins d’alta qualitat elaborats de forma totalment artesanal i donant un cert recalcament en l’ecologia ja que ells mateixos s’encarreguen de treballar la vinya, usant res més que productes naturals, davant una possible plaga o malaltia.

El treball de la vinya també rep tractaments biodinàmics que es duen a terme seguint un calendari que indica les constel·lacions que influeixen en la terra i la planta aconseguint de forma natural un perfecte funcionament de les plantes i una major qualitat del raïm. Forlong és un vi ecològic, tant en el cultiu de la vinya, com en l’elaboració del vi. Es realitza de manera artesanal fins al punt que les ampolles estan enumerades a mà. Eltap de suro posseeix un poema on la seva primera estrofa, esta dedicada als seus consumidors. La segona estrofa representa als joves emprenedors. d’aquest brou

EL PROJECTE FOR A LONG TIME. La finca on es va sitúar la de Celler, es en el Corriol de Carrascal o Forlon. Aconseguint un projecte durador. Posteriorment van demanar al Patrimoni Històric, que busqués informació de la finca,que en el S. XVIII, va pertànyer al comerç també i amb els anys es va perdre.

Tots hem escoltat alguna vegada parlar de l’amic imaginari, o fins i tot pot ser que hàgim tingut un…. En aquest cas parlem d’un blanc de noir. Amb una producció limitada de només 612 ampolles.

Aquest amic Imaginari és un 100% Palomino provinent de la finca Plantalina situada en el pagament de Jerez de Balbaina Alta. Són ceps d’entre 40 i 50 anys plantades en albariza i conreades en ecològic des de fa més de 15 anys. Arribat el moment de la maduresa desitjada es verema el raïm de manera manual, fent en la vinya una primera selecció dels raïms. Una vegada en el celler, el raïm és introduït en caixes en un camió frigorífic on se li baixa la temperatura a uns 3-4 °C durant 24 hores. Seguidament, la pansa per una taula de selecció on es torna a triar el raïm i rebutjant el que no. Després d’això, li segueix la despalilladora on se li retira la rapa. El raïm sencer, passa a un dipòsit amb control de temperatura i es deixa que la fermentació comenci de manera espontània.Durant els dies de fermentació es procedeix a un batonage diari en el mateix dipòsit. Després de 25 dies de fermentació el vi és descubat i premsat, i trasbalsat a una bota d’olorós on és tancat hermèticament per a evitar el vel de flor i l’oxidació i en aquesta bota procedirà a realitzar la fermentació malolàctica o segona fermentació.Aquest vi té una criança en bota d’olorós de 10 mesos i 4 mesos de criança en ampolla.

Té un color àmbar amb reflexos daurats, és net i amb una lagrima molt densa. Records tropicals i amb un fons d’avellanes i torrefactse, una subtilesa marcada del seu pas per bota d’olorós. També hi ha un fons mineral, record d’aquesta “albariza” que acull les seves plantes. D’entrada agradable, es nota dens, seguit d’una acidesa marcada, on veiem l’amplitud i la llargada del vi.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.