Joan Ayra | Cocktail Whisky Sour
16327
post-template-default,single,single-post,postid-16327,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Cocktail Whisky Sour

Cocktail Whisky Sour

Whisky sour at Enològic_bdn.

Ingredientes cocktail Whisky Sour

  • Gel
  • 5cl de Whisky
  • 5cl de suc de llimona
  • 2cl de Sirope de sucre
  • Escorça de limón.
  • Clara d’ou.

 

El famós cocktail Whisky Sour o Whiskey Sour va nèixer a Xile, en el port de Iquique. Un lloc idoni per la creació d’un cocktail ja que Iquique significa «lloc de descans”.

La denominació Sour, que significa amarg, es pot aplicar a qualsevol beguda que porti llimona .

Elliot Stubb va ser el creador de la recepta del cocktail Whisky Sour. Elliot sommiaba que algún día montaria el seu propi bar mentre traballava com a majordom servint en un vaixell d’ origen anglès. Un calurós día el vaixell va amarrar en el port de Iquique i Elliot Stubb, va sortir de la coberta per admirar el lloc on es trobava,  i va decidir que seria el lloc que portaria el seu gran somni.

Al final, va fundar el seu  bar en aques lloc i va fer infinitat de barreges obtenint así un gran llistat de cocktails diferents.

Un día va agafar la coctelera i en su afan d’experimentar sabors nous, va barrejar Whisky amb suc de llimona. El resultat obtingut de la barreja no el va disgustar del tot i va acabar batejant el seu cocktail com “Amarg”. Posteriorment, per millorar i suavitzar el gust amarg del combinat, va decidir afegir sucre a la barreja, obtenint finalment el que coneixem avuí  en día com cocktail Whisky Sour.

Es serveix habitualment com aperitiu abans dels menjars. Es pot substituir el Whisky per Bourbon, aconseguint així un Bourbon Sour.

El Whisky Sour o Whiskey Sour es serveix en una  copa de Old-fashioned o un vas baix, amb un adorn d’una escorça de llimona.

CURIOSITATS

– En el cocktail original es fa servir suc de llimona de Pica, que es una llima petita que només es prodoiaen a l’ oasi de Pica, Matilla i la Vall de Quisma, llocs molt propers a Iquique (Xile).

No hi ha comentaris

Escriu un comentari